kst-beh1
 
 

 

   
  Forside
 
  Børn og babyer
  Zoneterapi
  Kranio Sakral Terapi
  Massageterapi
  Reikihealing
  Coaching
 
 
 
 
 
 
 
 
 

   
 
 
 
 
   
   
   

 

 

Hvad kan KST hjælpe med?

 

Kranio Sakral Terapi til babyer, børn og unge
KST er et fantastisk værktøj til både børn og voksne.
På denne side kan du læse om KST i forhold til forskellige ubalancer.

Er du interesseret i KST til babyer, børn og unge, kan du læse mere her!


Fysiske belastninger og muskelspændinger

Mange døjer med kroniske smerter og spændinger i deres muskler og skelet. Nogle af de spændinger og smerter stammer fra spænding i det kraniosakrale system.

Problemerne kan stamme fra fødslen, en ulykke eller slag i hovedet, ryggen, korsbenet eller halebenet. Problemer kan også opstå gradvist pga. en dårlig kropsholdning eller tandretning. Kraniets membraner bliver stive og ufleksible eller knoglerne forskubbes og hjernens funktioner begrænses.

Muskelspændinger og smerter kan opstå på grund af spændinger i bindevævet inden i hovedet og omkring rygmarvens nerver, der løber inde i rygsøjlen og kommer ud gennem hullerne i vores ryghvirvler. Bindevæv og membraner kan blive spændt og ufleksibelt på grund af fald og slag, et psykisk traume eller feber fra en infektion.

Når man løsner spændinger i bindevævsmembraner inde i hovedet eller bindevævet omkring rygmarvsnerverne, bliver det muligt at få en dyb og vedvarende afspænding af de muskler i nakke og ryg, som hæfter til hvirvlerne.

Her anvendes KST til afhjælpning af følgeproblemer såsom:

Hovedpine
Migræne
Piskesmæld
Dårlig koncentration
Asperger, Turette, OCD m.v.
Kolik
Fordøjelsesbesvær
Kronisk stress/depression

Ryg og nakkeproblemer
Indlæringsproblemer
Motoriske problemer
Spændinger i kroppen
Bidfunktionsproblemer
Hyperaktivitet
Psykiske problemer


Stress og ubalancer
Stress er hyppigste årsag til, at vi ikke fungerer optimalt. Undersøgelser viser at 33% voksne lider af kronisk stress.

Stress påvirker vores centrale hjernecentre og styrer vores krop og psyke. Stress er en kamp/flugt-reaktion, som sætter krop og sind i en alarmtilstand for at imødegå en eventuel farlig situation. Stressproblemer opstår ikke efter korte stressperioder med efterfølgende perioder af afspændning/afslapning, men hvis kroppen hele tiden er forberedt på at flygte eller kæmpe, men forberedelsen ikke efterfølges af udbrud med fysisk aktivitet.

Men mange mennesker får idag kronisk stress på grund af en ulykke, trauma, operation eller et følelsesmæssigt chok. For mennesker med kronisk stress, kører deres system for fulde drøn hele tiden uden at de nogensinde oplever et pusterum/afspænding. Overraskende mange mennesker har haft kronisk stress fra den dag, de blev født. Statistiske undersøgelser i USA viser at omkring 20-25% af børn i 7-årsalderen befinder sig i en tilstand af kronisk stress og har måske aldrig oplevet at være afslappet. Dette kan opstå ved fødslen på grund af moderens skæve hofter/bækken eller en uheldig vridning af barnets svage nakke ved fødslen.

Stress kan også skyldes en indre tilstand som f.eks. fødevareallergi, smerte, alvorlige sygdomme, forgiftninger i leveren og forskellige fysiske ubalancer.
Kronisk stress pga en indeklemt 10. kranienerve

En anden og vidt udbredt årsag til kronisk stress stammer fra vores kropsholdning og spændinger i det kraniosakrale system.

Vores vigtige 10. kranienerve - Nervus Vagus - påvirker vores stress/afspændingsrespons og er ansvarlig for at bringe afspænding i mange af vores vitale organer (lever, mave, galdeblære, hjerte, lunger og tarme mv.). Nervus Vagus kan komme i klemme, hvis leddet mellem hovedet og 1. nakkehvirvel ikke er i balance eller nerven kan blive irriteret pga. spændinger i muskler og hjernehinderne der, hvor vagusnerven passerer. Det kan give generel stress og dårlig funktion i et eller flere organer.

Psykologisk kronisk stressede mennesker møder ofte dagligdags situationer med frygt eller aggression. De har spændte muskler og smerter i kroppen. Efter et stykke tid kan de blive udmattede og blive sløve og deprimerede., de kan udvikle spiseforstyrrelser og tabe sig eller tvangsspise og tage på i vægt. De kan få koncentrationsproblemer, hukommelsesproblemer og problemer med at tænke klart. Hvis alle kroppens systemer kører med gaspedalen i bund i uger, måneder eller år, begynder de svage dele i systemet at blive ødelagt - immunsystemet bliver svækket og så er der for alvor gang i et negativt kredsløb.

Den opståede stress kan ikke blive afspændt, før trykket på den klemte nerve er lettet. En del af KST-behandlingen går ud på at genoprette balancen mellem baghoved og 1. nakkehvirvel. Derved afhjælpes trykket på Nervus Vagus.

Skavanker på grund af stressbelastninger kan være:

Angst
Dårlig fordøjelse
Hjertebanken
Hæmorroider
Koncentrationsbesvær
Maveproblemer
Nakke og rygsmerter
Skuldersmerter
Spændte muskler
Allergi
Astma
Glemsomhed
Hovedpine
Migræne
Højt blodtryk
Let til gråd
Mavesår
Nervøsitet
Skæren tænder
Svimmelhed
Depression
Halsbrand
Hudproblemer
Irritabilitet
Mareridt
Menstuationssmerter
Rastløshed
Overspiseri
Søvnløshed
Træthed


Social Engagement Protocol mod stress og depression

Stanley Rosenberg har udviklet en speciel behandlingsprotokol med teknikker, som er effektiv til at løfte folk fra stress (kamp/flugt) og depression (håbløshed/magtesløshed) til en tilstand af større ro, klarhed og åbenhed. Når vores nervsystem er i balance - i "socialt engagement", vil vores krop og psyke ligeledes søge at komme i balance. For mange opleves det som om verden åbner sig og der kommer perspektiv og horisont. Og når fokus ændres, ændres adfærden. Social Engagement er en tidssvarende måde at beskrive at vores centralnervesystem er i balance og at vi er tilstede i vores liv og kan navigere imellem ekstremerne (kamp/flugt og håbløshed).

Læs mere om "Social Engagement Protocol" under "KST-uddannelsen" i linket til højre (KST III+)!

 

 

 

Mere om KST:
Behandlingen
KST-uddannelsen
Lidt historie