hvidmark

 
 

 

   
  Forside
 
  Børn og babyer
  Zoneterapi
  Kranio Sakral Terapi
  Massageterapi
  Reikihealing
  Coaching
 
 
 
 
 
 
 
 
 

   
 
 
 
 
   
   
   

 

 

Anne Wegeberg
- Min vej til alternativ behandler

Jeg har været fascineret af alternative helbredsmetoder, siden jeg som 18-årig på en rejse mødte en spændende behandler med dansk-indiansk baggrund.

Han fortalte om forskellige urters gode virkninger. Bl.a. nævnte han den prikbladede perikon, som dengang var totalt ukendt herhjemme, men som i dag kaldes naturens lykkepille. Han mente at der var et kræftforebyggende stof i æblekerner fra æbler uden sprøjtemidler og han spiste zink og prikkede hul på sine E-vitaminkapsler og smurte den flydende olie ud på et par åbne sår – og i løbet af meget kort tid var sårene helet op!

Jeg var fascineret og kunne i timevis lytte til hans fortællinger om betydningen af en sund kost og hvilken indflydelse mangel på vitaminer og mineraler har på vores krop og sind – f.eks. at mangel på B12-vitamin kunne give dårlig hukommelse og koncentrationsbesvær og at olien fra fisk, nødder og frø var godt mod bl.a. leddegigt, forhøjet blodtryk og eksem.

Denne lærdom gik ikke helt i glemmebogen, men blev stuvet godt af vejen i de næste mange års intensive akademiske studier på Roskilde Universitets Center.

Vejen til alternativ behandler
Men da min lille nyfødte søn i 1987 viste sig at være multiallergisk, dukkede min gamle nysgerrighed og interesse for alternative behandlingsformer op igen. Vi fik ham testet hos en kinesiolog og han fik flere slags homøopatisk medicin og tilskud af livsvigtige mineraler, som det viste sig at han manglede.

Det var en helt fantastisk forandring, der skete. Hvor han tidligere fik røde udslet, hver gang vi gav ham andet mad end broccoli, kyllingelever og brød af blendede hørfrø og havde skrigeture, mellemørebetændelser, sprængte trommehinder og 41 i feber adskillige gange om måneden, ja så fik vi pludselig en lille glad dreng, der spiste hvad som helst uden problemer.

Det forløb bekræftede og styrkede min tro på at der er andre veje til sundhed og helse end medicinalindustriens – eller til det ofte hørte svar at ”det må I leve med”.

Min interesse for komplementære behandlingsmetoder og kroppens selvhelbredende evner blev ikke mindre med årene. Jeg fik også selv nogle behandlinger med bl.a. zoneterapi som gav mig lyst til at lære at behandle og bruge nogle andre sider af mig selv, end jeg gjorde som redaktør og informationsmedarbejder i et meget hektisk job gennem 20 år.

I 2002 blev jeg zoneterapeut og lærte hvordan vores krop er fantastisk indrettet med zoner under fødderne, der både kan rense kroppen for affaldsstoffer, styrke immunforsvaret og meget andet. Og så fik jeg i tilgift kureret min musearm.

I 2003 fulgte jeg op med massage og Reiki-healing og faldt så over Kranio Sakral Terapien, da jeg skulle have "lappet" på en dårlig ryg og et piskesmæld. Det var fantastisk. Jeg var solgt på stedet og mærkede at denne fascinerende og uendeligt blide behandlingsform komplementerede det, jeg allerede havde lært.

Jeg ville gerne bruge alt det, jeg havde lært og arbejdede derfor om dagen med blad- og webredaktion og om aftenen og i weekenderne med at behandle.

En ny tilværelse
Det holdt ikke i længden. 1. november 2005 tog jeg derfor det endelige spring. Jeg valgte med hjertet en ny tilværelse som fuldtids alternativ behandler. Jeg fik indrettet en dejlig klinik hjemme hos mig selv, hvor der var fred og ro og smukke omgivelser.

Kun en uge efter sagde kroppen fra og jeg måtte sande at nogle af de gode råd, jeg gav mine stressede klienter, havde jeg ikke selv kunne leve op til!

Jeg havde alvorlige stress-symptomer efter 20 år med deadlines og blev sygemeldt. Noget af en bet, når jeg nu lige skulle til at starte et nyt liv. Men jeg skulle åbenbart lære på min egen krop hvad stress kan gøre ved os, når vi ikke lytter til alarmsignalerne og siger til og fra i tide. Den proces og erfaring ser jeg dog i dag som en gave, der kommer mig til gode, når jeg behandler. Jeg har selv været der og kom ud igen "på den anden side" et helt andet - og bedre - sted!

Min egen historie er en af grundene til at jeg har valgt at give behandlinger, der varer minimum 1 time og 15 minutter med mulighed for at forlænge.

Du skal ikke føle dig stresset hos mig. Der skal være tid og rum, ro og nærvær - til at snakke og lytte, til at behandle og til at sunde sig og komme ud af døren igen på en god måde. Det er min overbevisning at det er med til at fremme dine egne selvhelbredende processer:

Ved at give tid, ro og nærvær
Ved at kombinere og skræddersy de forskellige former for alternative behandlinger specielt til dig
Ved at samarbejde med dig om at opleve din krop på en anden måde.